Edelsteentherapie

   EDELSTEENTHERAPIE.

Edelsteentherapie is het gebruik van kristallen stenen voor therapeutische en helende doeleinden.

 

Al eeuwenlang worden de helende eigenschappen van kristallen erkend en toegepast. Bij de meeste culturen was en is het gebruik van kristallen heel gangbaar. 

Wie zich vertrouwd maakt met stenen en ermee werkt, zal vaststellen, dat elke steen een unieke uitstraling heeft. Stenen verschillen niet alleen in uiterlijk en kleur van elkaar. Hun effect hangt voor een groot deel af van de persoon, die openstaat voor het effect, de algemene indruk en de uitstraling van de steen. Door de eigen instelling en zienswijze kan men ontvankelijk worden voor de genezende, positieve trillingen van de stenen.

Stenen werken zacht in op hun omgeving, geven energie af en nemen de trillingen van hun omgeving op. Elke steen heeft zijn eigen trillingsfrequentie, die invloed heeft op het energielichaam van de mens. De trilling verandert naargelang de grootte, de vorm en de kleur van de steen. Sommige stenen geven snel energie en anderen werken heel subtiel. Trillingen zijn niet zichtbaar, maar wel voelbaar. Bijvoorbeeld: men komt iemand tegen, die men meeteen leuk vind. Dat is het resultaat van een overeenkomstige trillingsfrequentie of anders gezegd, men bevindt zich op dezelfde golflengte. Zo is het ook met de stenen.

Door geneeskrachtige stenen op de blote huid te dragen kan men een evenwicht tussen mens of dier en een steen tot stand brengen.

 

Met het dragen van een steen gaat het zieke lichaam het trillingsgetal van de steen overnemen, waardoor het zich zelf weer kan herstellen.

 

 

Er zijn talloze manieren waarop men kristallen kan gebruiken voor genezing

  • Op het lichaam dragen; het contact met de huid bevordert het genezingsproces. Vrouwen kunnen ze in hun beha stoppen of men kan ze met een pleister op het lichaam (op de pijn plek) plakken. Meestal worden ze als hanger aan een ketting om de nek gedragen.
  • In de broekzak dragen; om te voorkomen, dat de steen beschadigd raakt is het goed de steen in een klein zakje te doen; af en toe kan de steen met de hand aangeraakt worden om de helende energieën van het kristal via de huid op te nemen.  
  • Tegen het lichaam houden; op een pijnlijke plek, een ziek orgaan of gewricht. Daarbij houdt men de steen zacht tegen het betreffende lichaamsdeel totdat men een verbetering voelt. Dit kan een paar minuten maar ook wel tot 20 minuten duren.
  • Onder het kussen leggen; belangrijk: niet iedere steensoort is geschikt om ‘s nachts onder het kussen te leggen. Rode stenen bijvoorbeeld geven opwekkende energie af, hetgeen de nachtrust niet ten goede zal komen.
  • In een kamer leggen; kristallen kunnen de leef- en werkomgeving krachtiger maken. Labroriet-bollen kunnen helpen stress af te bouwen. Mensen, die tot agressief gedrag neigen worden tot bedaren gebracht.  

                                      

Men kan met ook met stenen mediteren, masseren of chakra’s in balans brengen.

Onderhouden:

Van wezenlijk belang is, dat stenen voordat ze bij een therapie gebruikt worden, voldoende gereinigd en opgeladen zijn. 

De beste en duurste steen kan niet voor de gezondheid van zijn drager werken, als hij niet van negatieve energie is verlost. De steen heeft, voordat hij door iemand gekocht is al een lange reis gemaakt, is door vele handen gegaan en heeft daardoor vele vreemde energieën, negatieve gedachten en ziekten in zich opgenomen. Deze energieën kan hij aan ieder, die hem aanraakt doorgeven.

 

Er zijn vele manieren om geneeskrachtige stenen te reinigen; 

-    met water, met aarde, met vuur, met rook, met een kristalcluster e. a.

 

Om erachter te komen welke steen het best bij een persoon of dier en de klacht past is het goed de steen van te voren uit te testen, want ieder mens  of dier reageert anders op de trillingen.

De edelsteentherapie kan ook goed gecombineerd worden met andere therapieën.