Handreflexmassage

Handreflexmassage.


Wat is handreflexmassage?

Handreflexmassage is massage op de reflexpunten van de handen, net als bij de voeten.

Als men door omstandigheden geen reflexmassage op de voeten kan doen dan kan het ook

op de handen gedaan worden.

Deze behandeling kan ook samen gedaan worden in combinatie met de voeten .Voetreflexmassage


Voetreflexmassage

U kunt kiezen voor een ontspannende of, bij klachten, een therapeutische behandeling.

Bij klachten wordt er voor u een speciaal behandeltraject samengesteld.

Veel klachten kunnen binnen 4 tot 10 behandelingen duidelijk verminderd of verdwenen zijn, chronische klachten vergen meestal meer geduld en tijd.

De behandelingen duren gemiddeld 1 uur.

Voetreflexmassage werkt altijd ontspannend, preventief en geeft (nieuwe) energie.

 Daarnaast kan voetreflextherapie/massage verlichting bieden bij de meest uiteenlopende klachten zoals: hoofdpijn, stress, vermoeidheid, maag- en darmproblemen, huidaandoeningen, hormonale klachten (bijv. overgang, PMS), oedeem, gewrichtsklachten, spier- en peesklachten en rugklachten.

Edelsteentherapie

   EDELSTEENTHERAPIE.

Edelsteentherapie is het gebruik van kristallen stenen voor therapeutische en helende doeleinden.

 

Al eeuwenlang worden de helende eigenschappen van kristallen erkend en toegepast. Bij de meeste culturen was en is het gebruik van kristallen heel gangbaar. 

Wie zich vertrouwd maakt met stenen en ermee werkt, zal vaststellen, dat elke steen een unieke uitstraling heeft. Stenen verschillen niet alleen in uiterlijk en kleur van elkaar. Hun effect hangt voor een groot deel af van de persoon, die openstaat voor het effect, de algemene indruk en de uitstraling van de steen. Door de eigen instelling en zienswijze kan men ontvankelijk worden voor de genezende, positieve trillingen van de stenen.

Stenen werken zacht in op hun omgeving, geven energie af en nemen de trillingen van hun omgeving op. Elke steen heeft zijn eigen trillingsfrequentie, die invloed heeft op het energielichaam van de mens. De trilling verandert naargelang de grootte, de vorm en de kleur van de steen. Sommige stenen geven snel energie en anderen werken heel subtiel. Trillingen zijn niet zichtbaar, maar wel voelbaar. Bijvoorbeeld: men komt iemand tegen, die men meeteen leuk vind. Dat is het resultaat van een overeenkomstige trillingsfrequentie of anders gezegd, men bevindt zich op dezelfde golflengte. Zo is het ook met de stenen.

Door geneeskrachtige stenen op de blote huid te dragen kan men een evenwicht tussen mens of dier en een steen tot stand brengen.

 

Met het dragen van een steen gaat het zieke lichaam het trillingsgetal van de steen overnemen, waardoor het zich zelf weer kan herstellen.

 

 

Er zijn talloze manieren waarop men kristallen kan gebruiken voor genezing

  • Op het lichaam dragen; het contact met de huid bevordert het genezingsproces. Vrouwen kunnen ze in hun beha stoppen of men kan ze met een pleister op het lichaam (op de pijn plek) plakken. Meestal worden ze als hanger aan een ketting om de nek gedragen.
  • In de broekzak dragen; om te voorkomen, dat de steen beschadigd raakt is het goed de steen in een klein zakje te doen; af en toe kan de steen met de hand aangeraakt worden om de helende energieën van het kristal via de huid op te nemen.  
  • Tegen het lichaam houden; op een pijnlijke plek, een ziek orgaan of gewricht. Daarbij houdt men de steen zacht tegen het betreffende lichaamsdeel totdat men een verbetering voelt. Dit kan een paar minuten maar ook wel tot 20 minuten duren.
  • Onder het kussen leggen; belangrijk: niet iedere steensoort is geschikt om ‘s nachts onder het kussen te leggen. Rode stenen bijvoorbeeld geven opwekkende energie af, hetgeen de nachtrust niet ten goede zal komen.
  • In een kamer leggen; kristallen kunnen de leef- en werkomgeving krachtiger maken. Labroriet-bollen kunnen helpen stress af te bouwen. Mensen, die tot agressief gedrag neigen worden tot bedaren gebracht.  

                                      

Men kan met ook met stenen mediteren, masseren of chakra’s in balans brengen.

Onderhouden:

Van wezenlijk belang is, dat stenen voordat ze bij een therapie gebruikt worden, voldoende gereinigd en opgeladen zijn. 

De beste en duurste steen kan niet voor de gezondheid van zijn drager werken, als hij niet van negatieve energie is verlost. De steen heeft, voordat hij door iemand gekocht is al een lange reis gemaakt, is door vele handen gegaan en heeft daardoor vele vreemde energieën, negatieve gedachten en ziekten in zich opgenomen. Deze energieën kan hij aan ieder, die hem aanraakt doorgeven.

 

Er zijn vele manieren om geneeskrachtige stenen te reinigen; 

-    met water, met aarde, met vuur, met rook, met een kristalcluster e. a.

 

Om erachter te komen welke steen het best bij een persoon of dier en de klacht past is het goed de steen van te voren uit te testen, want ieder mens  of dier reageert anders op de trillingen.

De edelsteentherapie kan ook goed gecombineerd worden met andere therapieën.

 

 

 

Bachbloesemtherapie


BACHBLOESEMTHERAPIE.                       


Wat is bach bloesem therapie?

 

 Bach bloesem therapie bestaat uit het werken met bach bloesem.

De bach bloesem therapie werd ontdekt door Dr. Edward Bach, die leefde in het begin van vorige eeuw.

 Hij ontdekte dat bepaalde bloesems van planten, struiken en bomen de eigenschap hadden om negatieve emoties of gemoedstoestanden, zoals bijvoorbeeld stress, neerslachtigheid, angsten, twijfelen, enz., terug in evenwicht te brengen.

Van daaruit is de term bach bloesem therapie ontstaan.

 Bach bloesem therapie bestaat uit het werken met de 38 bach bloesems.

Er worden maximum 7 bach bloesems geselcteerd en samengevoegd tot een bach bloesem mix.

Van deze bach bloesem mix wordt er dan minimum 6 x 4 druppels per dag genomen.

Deze druppels kunnen rechtstreeks op de tong ingenomen worden maar ze mogen ook in een andere vloeistof gedaan worden zoals water, frisdrank of thee. De werking blijft dezelfde.

 Bach bloesem therapie is 100% natuurlijk en volledig onschadelijk.

Je kan geen neven werkingen krijgen en bach bloesem therapie mag al toegepast worden van af de geboorte.

Bach bloesem therapie mag gecombineerd worden met eender welke andere therapievorm of medicatie, het zal er geen invloed op hebben.

Ook wordt het gebruikt bij massages voor een effectiever resultaat.

Bach bloesem therapie is een zachte manier van werken.

Meestal komen de resultaten heel geleidelijk naar boven en is het nog dikwijls de naaste omgeving die de eerste veranderingen merkt in het gedrag van de persoon.

Bach bloesem moet wel consequent en lang genoeg ingenomen worden.

Enige discpline is wel vereist wil men goede resultaten bekomen.


Bach bloesem: waarvoor gebruiken?

 Dr. Bach heeft 38 bach remedie bach bloesem gebruikt in de bach bloesemtherapie werkt op de emotionele, psychische kant van de mens.

Ze zijn in staat om vervelende gevoelens en emoties waar we allemaal wel eens last van hebben terug in evenwicht te brengen.

Voorbeelden van dergelijke emoties zijn angst, stress, gebrek aan zelfvertrouwen, depressie, schuldgevoelens, verdriet, ….

 Door Bach bloesems te combineren kan je iedere emotie die uit evenwicht geraakt is behandelen.

 Dr.Bach zei wel van maximum zeven bach bloesems met elkaar te mengen anders zou de werkzaamheid van de bach bloesem te zwak worden.

 Voorbeelden waar je de bach bloesem allemaal kan voor gebruiken zijn adhd, slaapproblemen, stress, depressie, angsten, hyperventilatie, postnatale depressie, vliegangst.

In feite kan je ze bij ieder probleem waar een emotie aan verbonden is gebruiken.

Dit maakt dat bach bloesem een geneesmiddel is die aanvullend kan gebruikt worden bij andere medicatie of therapie.

 Het voordeel is dat bach bloesem de werking van de andere medicatie of therapie niet beïnvloed. Ook geven ze geen bijwerkingen en kan je ze niet over doseren.

 

 

 

 

 
 


Aura en Chakra healing

      AURA EN CHAKRA HEALING.

Het woord chakra is Sancriet voor “wiel”. De chakra’s in het menselijk lichaam nemen energie op.

Ieder chakra is verbonden met organen en na opname van energie transporteren ze deze energie naar de desbetreffende organen.

 We kunnen de chakra’s dus zien als kleine energiecentrales, energiewielen, in het menselijk lichaam die er voor zorgen dat de benodigde opgenomen energie daar terecht komt waar het moet zijn.

Over het algemeen werken we met de7 hoofdchakra’s.

 

Het is van wezenlijk belang voor het goed functioneren van organen en daarmee van groot belang voor ons algehele gevoel van welbevinden en gezondheid dat onze chakra’s goed functioneren.

Als een chakra niet goed functioneert kunnen ook de daaraan gekoppelde organen hun werk niet goed doen met als gevolg dat een mens ziek wordt of zich niet prettig in zijn vel voelt zitten.

Het menselijk lichaam heeft meerdere energetische lichamen.

Deze lichamen bevinden zich om ons fysieke lichaam heen. Deze energetische lichamen samengenomen noemen we onze aura.

 

Het Aura bestaat uit 7 energie lagen en iedere energie laag van onze aura is weer gekoppeld aan een van de 7 hoofdchakra’s.

Mocht de energie in onze aura niet egaal en gelijkmatig verdeeld zijn, maar dus ophopingen hebben, zullen we dit ervaren als zijnde een blokkade.

Dit soort blokkades kunnen tot uiting komen alszijnde verlegenheid, ons niet goed kunnen uiten, ongeïnteresseerd- heid etc, maar ook als super druk, aandacht vragend, of aanstellerig gedrag.

Daarnaast zullen we ons niet goed in onze vel voelen zitten waardoor ziekte, vermoeidheid, pijnen etc ons leven kunnen gaan beinvloeden.

Al met al is gebleken dat als het energetische lichaam goed functioneerd het fysieke lichaam hiervan profijt heeft en wij, als mens, ons prettiger zullen voelen.

 

BEHANDELING.

 

Tijdens het intake gesprek wordt er  een anamneseformulier afgehandeld. Hierin worden vragen gesteld over hoe een cliënt zich over het algemeen gedraagt en voelt in het dagelijks leven en over een stukje geschiedenis van de cliënt.

Deze informatie is nodig voor de behandelaar zodat er een goed beeld is van de cliënt.

Vervolgens wordt er een eerste aurascan gedaan.

De cliënt zit dan op een krukje en de behandelaar tast met de handen de aura en de chakra’s af. Al naar gelang wat de behandelaar aantreft, uitstulpingen, kuilen en/of gaten,wordt er in overleg met de cliënt besloten welke vorm van behandelen er wordt toegepast.

De aura en de chakra’s kunnen namelijk op verschillende manieren behandelt worden. We kunnen met de handen de energie in balans brengen,egaliseren en versterken.

Maar dit kan o.a. ook met kristallen. Het aura en de chakra’s zijn erg gevoelig voor de trillingen van edelstenen en kristallen!

Verder kunnen we ook het lichaam behandelen met universele energie via Reiki, of werken met Bachbloesemremedies, zodat we van binnen uit de energetische lichamen behandelen en  in balans brengen.